Verkeer

Verkeer

Het verkeer wordt steeds drukker en ieder kind, te voet of op de fiets, is een zelfstandige verkeersdeelnemer. We gaan dit jaar voor het eerst gebruik maken van de methode Steetwise. Dit is een onlinemethode voor alle groepen. Met de digitale leerlijn van ANWB Streetwise werken kinderen door middel van interactieve oefeningen op een speelse manier aan hun verkeerskennis.

Groep 1 en 2: Toet toet
In deze module staat het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast leren kinderen waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

Groep 3 en 4: Blik en klik
Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Kinderen leren onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leren ze begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. Bij sommige verkeerslessen vertellen de instructeurs over het belang van een fietshelm en kunnen de leerlingen dit tijdens de les ervaren.

Groep 5 en 6: Hallo auto
De module 'Hallo auto' leert kinderen over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.

Groep 7 en 8: Trapvaardig
De module 'Trapvaardig' traint kinderen uit groep 7 en 8 praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Hierin komt van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen, over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsen ze met een zware rugtas op om zich voor te bereiden op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Een aantal leerkrachten en ouders, onder wie een lid van VVN, vormt de werkgroep verkeer. Ze probeert collega’s, ouders en kinderen bewust te maken van hun eigen aandeel in de verkeersveiligheid. Samen met de Toermalijn organiseert ze jaarlijks praktische verkeersoefeningen voor diverse groepen van beide scholen. In groep 7 hebben de kinderen het theoretisch en praktisch verkeersexamen om vast te kunnen stellen of een kind zich in het verkeer zelfstandig kan redden. Bij deze activiteiten wordt regelmatig hulp van ouders gevraagd. 

Terug

Pastoor Doensstraat 5

4854 CP Bavel

0161-431593

info@nullbsdespindel.nl