Activiteiten

Activiteiten

Koningsspelen - Sportdag
Op de Spindel worden de Koningsspelen gevierd in de vorm van een sportdag. 
De leerlingen starten de dag met een gezond ontbijt op school, waarna ze naar de sportvelden van VV Bavel vertrekken. Daar starten, na de gezamenlijke warming-up, de Koningsspelen. Voor groep 1 t/m 8 staat er een circuit klaar met verschillende sporten en spellen.  Bij de Koningsspelen wordt de verbinding met sportverenigingen uit de buurt gezocht. In het circuit worden door meerdere sportverenigingen clinics gegeven. Plezier, gezond eten en bewegen maken van de Koningsspelen een erg leuke dag. 

Excursies
In samenwerking met de oudervereniging organiseren we jaarlijks voor iedere groep een excursie. Deze uitstapjes zijn leerzaam, gezellig en voor de kinderen vaak onvergetelijk. Een overzicht van onze ‘toppers’:

groepen 1-2: speeltuin 'Vossenberg' - Gilze
groepen 3: speeltuin 'Vrouwenhof' - Roosendaal
groepen 4: Madurodam - Den Haag
groepen 5: Corpus - Leiden 
groepen 6: Openluchtmuseum - Arnhem
groepen 7: Nemo - Amsterdam
groepen 8: diverse wisselende excursies

Rijksmuseum
Om het jaar brengen de groepen 7 en 8 een bezoek aan het Rijksmuseum. De kinderen worden met de museumbus naar Amsterdam gebracht en krijgen een rondleiding door het Rijksmuseum. Dit schooljaar gaan de groepen 7 en 8 op 22, 28 en 29 maart naar het Rijksmuseum. Wanneer welke klas aan de beurt is wordt tijdig bekend gemaakt. 

Toernooien
Ieder jaar doen we op de sportvelden van Bavel of Ulvenhout mee aan het Lentetoernooi samen met de Toermalijn, de Klokkebei en de Rosmolen uit Ulvenhout.

Met onze topvoetballers spelen we het grote toernooi in Breda. En hoewel meedoen belangrijker is dan winnen, denken we er met plezier aan terug dat we in het verleden twee keer kampioen van Breda zijn geworden met ons jongenselftal.

Eiershows
Een leuke weeksluiting die we al jaren op ons programma hebben. Tijdens zo'n show kunnen de kinderen hun ‘ei’ kwijt. Ieder die dat wil, mag, alleen of met een groepje, voor de kinderen van de eigen bouw optreden met een liedje, een spelletje, een versje, een muziekstukje, een toneelstukje.

Een show wordt helemaal verzorgd door één groep; de andere kinderen vormen het publiek. Op deze manier hebben we veel shows, krijgen veel kinderen de kans op het podium te komen en het geeft ons bovendien de gelegenheid om de ouders van de optredende kinderen uit te nodigen. We hebben geïnvesteerd in een goed podium en licht en geluid. De data van de eiershows vindt u in onze kalender.

Verkeer/ BVL
Het Brabants VerkeersVeiligheidsLabel is een onderscheiding die de provincie Noord-Brabant uitreikt aan scholen die serieus werk maken van de verkeersopvoeding. De gemeente Breda, de politie en VVN ondersteunen het project. Onze werkgroep, bestaande uit ouders, leerkrachten en de wijkagent, houdt zich bezig met de verkeersveiligheid in theorie en praktijk. Zo staat verkeer in alle groepen op het rooster, we hebben een goede methode, we doen mee aan verschillende landelijke projecten, we hebben een ruime fietsenstalling, we gebruiken hesjes en we werken samen met politie en de Toermalijn.

Schoolverlaters
In groep 8 gaan de leerlingen samen op kamp. Hier vragen we een aparte bijdrage voor aan de ouders van de leerlingen. We vinden onderdak in het Schiedams Schoolbuitenhuis in Oosterhout. In de laatste maanden van hun Spindeltijd bereiden de groepen 8 een musical voor, die wordt opgevoerd voor alle groepen en in een galavoorstelling voor de ouders. Op hun laatste basisschooldag nemen de schoolverlaters ’s morgens afscheid van de school en ’s avonds tijdens een feestavond van elkaar en van de leerkrachten.

 


Pastoor Doensstraat 3

4854 CP Bavel

0161-431593

info@nullbsdespindel.nl