Overblijven

Overblijven

Het overblijven wordt vanaf dit nieuwe schooljaar op beide scholen verzorgd door de overblijfkrachten van het Broodtrommeltje, met alle activiteiten zoals we gewend zijn. Voor de ouders van de Toermalijn welbekend, voor de ouders van de Spindel echter nieuw. Daarom even een kennismaking:

Het overblijfteam van het Broodtrommeltje bestaat uit een grote groep vaste overblijfkrachten. Met veel enthousiasme, ervaring en kennis zorgen zij ervoor dat kinderen lekker kunnen spelen en een fijne tijd hebben met het overblijven.

Wat doen we allemaal bij het overblijven?                                                           
De kinderen eten allemaal in hun eigen klas, onder begeleiding van een aantal overblijfkrachten/leerkrachten (omdat we in het nieuwe gebouw geen koelkasten meer hebben zal de lunch van de kinderen in de tassen op de gang blijven tot 12.00 uur, eventueel met een cool pack). Na het eten mogen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten: buiten spelen op het schoolplein, voetbal/sporten op de groene long (groepen 6-7-8), binnen spelen met materialen als duplo, lego, kapla etc. en kleuren/tekenen of handwerken. Ook hebben we een volle kast met spelletjes waar kinderen mee mogen spelen. Regelmatig hebben wij thema-knutselen voor de kinderen, bijvoorbeeld met Sinterklaas en kerst.

Wanneer het te hard regent om buiten te spelen, worden binnen extra spelmaterialen klaargezet, zoals voetbaltafels en sjoelbakken. 

Alle activiteiten vinden plaats onder begeleiding van voldoende overblijfkrachten.

Hoe kan ik mijn kind laten overblijven?                                                            
Voor de administratie van het overblijven en het innen van de overblijfkosten, maakt Het Broodtrommeltje gebruik van een webbased administratiesysteem, namelijk TSO-pro. De kosten voor het overblijven zijn € 2,00 per kind/per keer. Wanneer uw kind(eren) (weer) gaan overblijven, moet u hen zelf hiervoor aanmelden. Het is belangrijk dat alle overblijvertjes op tijd aangemeld zijn, dit voor zowel de veiligheid van uw kinderen als voor het coördineren van de overblijfkrachten.

Als uw kind al eerder gebruik heeft gemaakt van het overblijven,
Zijn door u al uw eigen gegevens geregistreerd, een machtiging voor automatische incasso van overblijfkosten afgegeven en de naam van uw kind en groep. U hoeft nu nog alleen maar aan te geven op welke dagen uw kind dit schooljaar overblijft. Dit doet u als volgt:

Aanmelden van uw kind(eren) voor het overblijven:
Ga naar de website  talentencentrumbavel@tso.nl , u logt vervolgens in met uw eigen inloggegevens (of, wanneer u de inloggegevens hebt opgeslagen, gaat u direct naar uw persoonlijke dashboard). 

In het hoofdmenu (3 streepjes rechtsboven) kiest u voor ​'kalender​'. Vervolgens klikt u op ​'aanmelden meerdere dagen'​. In het scherm ziet u nu de naam van uw kind en bij activiteit ​Overblijf (De Toermalijn). ​De groep waarin uw kind komend schooljaar zit, hebben wij al voor u aangepast.

Bij ​'datumrange' ​kunt u de periode aangeven waarin uw kind gaat overblijven. Meestal is dat het hele schooljaar. Vervolgens klikt u aan welke dagen van de week uw kind overblijft. Vervolgens klikt u op ​'opslaan​'.

Heeft u meerdere kinderen, dan doorloopt u voor hen dezelfde stappen (wel even onder het kopje 'kind' de juiste naam aanklikken).

Wilt u uw kind voor een losse dag aanmelden, dan gaat u in de​ Kalender​ naar de betreffende datum. Daar klikt u op ​'Overblijf​' en kunt u in het volgende scherm aanklikken dat uw kind overblijft. Klik vervolgens ook op ​'opslaan'.

Ter controle voor uzelf: pas wanneer in de homepage van uw inlogpagina en in de kalender bij betreffende data de naam van uw kind staat vermeld (onder aanmeldingen), is de aanmelding gelukt. Staat dat er niet, dan is er iets misgegaan.

Wanneer dit jaar een broertje of zusje voor het eerst gaat overblijven, moet u hem of haar apart aanmelden. Dat doet u door eerst via ​talentencentrumbavel@tso.nl  naar het onderdeel 'kinderen​' (via menu) te gaan en daar de naam toe te voegen. Vervolgens meldt u de overblijfdagen aan zoals hierboven vermeldt.

Als uw kind voor het eerst gaat overblijven bij het Broodtrommeltje:
Er is een eenmalig registreren als ouder nodig.

Ook als u meerdere kinderen heeft die overblijven, hoeft u zich maar één keer te registreren. U doet dat als volgt:

• Ga naar https://talentencentrumbavel.tsopro.nl/ (let op, zonder www.).

• Ga naar de pagina ‘Aanmelden’ en klik op groene knop ‘Registreren’.

• Vul uw e-mailadres en een wachtwoord in (onthoud uw wachtwoord!).

• U wordt doorgeleid naar een pagina waar u zich in een paar stappen kunt registreren. Neem alle stappen goed door.

Print het machtigingsformulier voor de automatische incasso uit en lever het zo snel mogelijk in bij de leerkracht van uw kind. In vakantietijd is dit echter niet mogelijk, in dat geval kunt u het formulier mailen naar coordinatoroverblijf@gmail.com

Of per post: Steenhof 11, 4854 ER Bavel

Wanneer wij het machtigingsformulier hebben ontvangen en verwerkt ontvangt u per mail een bevestiging daarvan. Na ontvangst van de bevestigingsmail kunt u de gegevens van uw kind(eren) in TSOpro zetten. Ga daarvoor naar de pagina ‘Kinderen’ en klik op de knop ‘+ Nieuw kind’.

Vervolgens kunt u uw kind(eren) gaan aanmelden. Zie voor instructies het stukje “Aanmelden van uw kind(eren) voor het overblijven”

Afmelden voor het overblijven:
Wanneer uw kind een keer niet komt overblijven, dan kunt u uw kind zelf afmelden in TSO pro. Doet u dit voor 10 uur in de ochtend, dan betaalt u voor die dag geen overblijfkosten. In de kalender voor het komende schooljaar, hebben wij de dagen dat de school dicht is (vakanties, studiedagen voor de hele school etc.) al in het systeem gezet. U hoeft uw kind voor deze dagen dus niet af te melden. Zijn er klasgebonden activiteiten (zoals kamp, excursie) dan moet u uw kind wel zelf afmelden in TSO pro.

Staat uw kind wel aangemeld, maar is uw kind toch niet op school (en de leerkracht is ook niet geïnformeerd), dan bellen wij altijd even met u om te kijken of het juist is dat uw kind die dag niet overblijft.

Mocht u nog vragen hebben; we zijn bereikbaar per mail of telefonisch.

-coordinatoroverblijf@gmail.com

Tel.: 06-51919507

We hopen dat uw kinderen (wederom) met veel plezier hun lunchpauze met ons gaan doorbrengen.

Vriendelijke groet
Marianne van Riemsdijk en Carolien Bijmoer
Overblijfteam het Broodtrommeltje

Terug

Pastoor Doensstraat 5

4854 CP Bavel

0161-431593

info@nullbsdespindel.nl